fredag 30 december 2011

Gott Nytt Handarbets År

Är ni nöjda med ert handarbetsår 2011. Det är vi. Vi har bloggat tillsammans hela året. (Så gott vi har orkat och kunnat) Emmy har kämpat på i skolan och enligt mig varit fantastiskt duktig. (det är därför hon är "lite" osynlig här, för hon ger allt  i skolan).

Jag (Cattis), är helnöjd med mitt handarbetsår. Jag har lärt mig mycket, jag har hittat nya inspirationskällor och fått många nya idéer som jag bara "måste" genomföra. Stickningen har kommit in i mitt liv igen, men när det är lite tråkigt, när det händer för lite i stickprojekten, då tar jag fram virknålen och gör en liten amigurumi och så får jag ny energi att fortsätta att sticka.





2012 kommer att bli ett härligt handarbetsår för oss alla, det är jag övertygad om.

Ha en fin nästsistahandarbetsdag 2011 - själv ska jag (Cattis) vara Nanny åt Nellie, 3 månader (bild kommer)


 

onsdag 28 december 2011

Utskälld :( eller kanske inte ;)

Jag hade planerat en underbar eftermiddag tillsammans med Pysselkiisen igår. Hon var på dåligt humör redan när jag kom, pga att hon hittat fel i virkböcker som hon fått i julklapp. Jaja, det kunde jag inte gör något åt, mer än lyssna på hennes frustration samt försöka få henne att skratta lite.

MEN

när jag plockade fram mina projekt blev hon inte gladare. Jag hade nämligen stickprojekten med mig. Huelia, det skulle jag inte haft. Hur kunde jag ta med stickning till min virkande Sandra? Ja det funderar jag fortfarande på.

Vi klarade av att umgås i några timmar ändå för vi var faktiskt på dåligt humör båda två (ja, jag med när jag kom dit, pga andra anledningar än hennes). Men vi var på rätt bra humör när vi sa hejdå. Det är lika underbart varje gång som vi träffas och vi struntar i om den ena eller den andra behöver få ur sig lite, då får vi hjälpas åt att terapia varandra och sen skrattar vi åt det.

Nu sitter jag i alla fall här med mitt stickprojekt och ingen har något emot det. Koftan blev klar igår kväll till dottern, nu ska det bara köpas knappar. Nu håller jag på med en kjol, som är så tråkig. Men några varv varje dag så blir den nog klar så att jag kan använda den några gånger innan våren kommer.

Gillar dig skarpt Sandra

Jag hoppas ni alla får en finfin dag - det ska jag ha, jag ska jobba lite idag och fortsätta att le åt min och Sandras eftermiddag igår



tisdag 27 december 2011

Döttrarnas överraskning


Mina döttrar älskar Starbucks, så när vi är London blir det minst två besök om dagen där. När jag såg dessa muggar tänkte jag direkt på töserna. En liten överraskning i juletid och de blev jätteglada över dem.

Vad underbart det är med julklappar som jag gjort själv. Det är otroligt roligt att ge bort. Jag får nog ta ledigt hela december nästa år så jag hinner med allt jag vill ge bort som jag gjort själv.



Ha en finfin tisdag alla - själv ska jag till Pysselkiisen och virka/mysa/prata


måndag 26 december 2011

Jag blev klar

Stallet blev klart på självaste julafton och just nu är alla figurerna på ett stort uppläggningsfat. Det blir nog ännu snyggare på en större bricka, så det får bli nästa årsprojekt att fixa en liten större boplats åt dem.



AnnandagJul=mysdag. MEN även en arbetsdag för mig. Ca 2 timmar utomhusarbete bör jag få till, men det är inte så lätt när Dagmar är på besök. Det blåser inte sådär jättemycket här, men för mycket för mig att jobba. Så jag får fortsätta att sticka på min kjol. OCH, det är tråkigt. (Bild kan komma snart) Runt, runt, runt. aviga räta aviga räta. Ja,ja, jag tänker inte riva upp och börja om för jag ser det färdiga resultatet framför mig och det är snyggt. Så, jag ska växla arbeten idag, se till att få in något som är lite roligare eller i alla fall lite omväxlande. Jag har i alla fall inte slut på projekt som kan avlösa min stickning.

Hoppas ni alla har julefrid, att stressen är borta och att ni bara myser och tar hand om er själva och bara gör det ni vill göra - det gör jag ;)


fredag 23 december 2011

Snart Julafton

och jag har bara änglens vingar samt stallet kvar.

MEN

innan jag fixar till de sista delarna, måste jag först få klart julklappar till döttrarna, och de är snart klara och då visar jag upp dem oxå, så klart.

Ta det lugnt, stressa inte, det blir jul ändå - själv ska jag ta det lugnt på maxi (haha) umgås med min syster och hennes familj och bara njuta av dagen


onsdag 14 december 2011

Årets julvirkning

är julkrubban. Denna bild är tagen för några dagar sedan, och jag har virkat några delar till. Men det känns som om jag inte kommer att hinna få den klar till jul.

Men vad gör det om den inte är klar förrän precis på julafton eller dagen efter. Jag kan njuta av den ett tag i alla fall.

Idag ska det bli en mysdag inomhus. Jag har jobbat lite varje dag nu, även i helgen, så jag får ge mig en ledig idag istället.

MEN

jag har ju många projekt som jag vill ha klara och många projekt som jag vill börja med. Känner ni igen er???

Ha en fin onsdag - med eller utan virknålen - själv ska jag bara göra det jag känner för idag.

onsdag 7 december 2011

Grattis till vinnaren som är:



Sofie som är 16 år och har bloggen iloveamis.blogspot.com

Av 164 lotter så blev Sofie vinnaren. Jag (Cattis) har gjort alla lotterna, skrivit nummer på alla och så fick Emmy välja vilket nummer som skulle vinna.


HippHippHurra för dig Sofie.
Maila din adress så att vi kan skicka vinsten. Maila till mig (Cattis) på forfattarcattis@live.se

Tack alla ni andra för att ni ville vara med

Ha en fortsatt fin dag alla kära vänner
 

Hurra Hurra Hurra för oss

Vi är så glada över att vår blogg fyller ett år idag.
Vi är så glada över alla er som följer bloggen.
OCH
Vi är så glada över att vi fick 121 tävlande i vår Ettårstaävling.
Det blev över 160 lotter av det och vinnaren presenteras innan kl 12 idag.

Som ni märker är vi OTROLIGT glada


Hoppas ni alla får en fin decemberdag - Själv ska jag (Cattis) träna, mysa (sticka) och jobba - och jag förmodar (hoppas) att Emmy ska till skolan




 

måndag 5 december 2011

Wow igen,

100 som är med i vår tävling. Dett trodde jag aldrig. Hurra för er alla. Det är två dagar kvar tills dragningen och på onsdag presenteras vinnaren. Det är dags att jag och Emmy börjar sammanställa era lotter så att det blir en dragning.

Jag klarar knappt av det gråa, mörka väder som finns i Skåneland just nu. Jag är helt utmattad, trött och nedstämd. Jag försöker att vila och antingen sticka eller virka. Då mår jag som bäst, när jag själv kan välja vad jag ska göra i hemmet eller som är jobbrelaterat. Tyvärr, ;) måste jag ju jobba lite, emellanåt.

Min äldsta dotter har invigt sina virkade shorts och fick beröm för dem. SÅ, jag hoppas att hon ställer upp på en bild så jag kan visa er  hur de blev.

På onsdag innan kl 12 presenteras vinnaren.

Ha en fortsatt fin måndag - själv ska jag springa med friskis och svettis men efter det ska jag mysa i fåtöljen med mina garn o stickor